Bij EneTandarts wordt er veel aandacht besteed aan het voorkomen van tandheelkundige aandoeningen. Een goede mondhygiëne zorgt niet alleen voor een schoon en fris gebit, maar is ook uiterst belangrijk voor ons welzijn.

Advies op maat

Preventieve maatregelen verschillen per gebitsafwijking. De meest voorkomende gebitsafwijkingen zijn: cariës (tandbederf), gingivitis (ontstoken tandvlees) en tanderosie (oplossen van het tandglazuur). Om deze gebitsafwijkingen te voorkomen, kunt u zich door onze tandartsen en (preventie)assistentes laten adviseren. Zij kunnen u begeleiden, helpen en informeren bij het krijgen (en behouden) van een goede mondverzorging. Er wordt uitgebreid advies gegeven over verschillende vormen van gebitsverzorging, die precies zijn afgestemd op uw individuele problematiek.

Reinigen

Zelfs bij een intensieve mondhygiëne is het niet altijd mogelijk om alle gebieden van ons gebit en de ruimtes tussen de tanden te reinigen. Dit heeft als gevolg dat bacteriën zich kunnen nestelen en er tandziektes kunnen ontstaan. Een zeer doeltreffende profyclatische ingreep is het professioneel reinigen van het gebit. Tijdens het reinigen worden tandaanslag en tandsteen verwijderd.  Om uw stralende lach nog lang na de professionele tandreiniging te behouden, worden u tanden gepolijst. Zo krijgen u tanden een aantrekkelijke glans en worden de oppervlakken zo glad dat bacteriën er geruime tijd geen vat op hebben.