Nieuw bij EneTandarts: ’Ontspannen in de stoel’

Veel mensen hebben, voordat ze naar de tandarts gaan al slapeloze nachten, verminderde eetlust en de neiging om allerlei smoezen te verzinnen om de afspraak niet door te laten gaan. Ongeveer 10% van de Nederlanders gaat nooit naar de tandarts en 20% met lood in de schoenen. Dus als u zich hierin herkent: u bent niet de enige!

Indien u angstig bent voor de tandarts en u geen ‘normale’ behandeling aandurft, kunt u nu bij EneTandarts kiezen om de behandeling onder lachgassedatie te laten doen.

Hoe werkt het?

Via een neusmasker wordt er eerst zuivere zuurstof gegeven en na enkele minuten wordt er stapje voor stapje steeds meer lachgas toegediend. Na enkele minuten krijgt u hierdoor een ontspannen en aangenaam gevoel, waardoor u de behandeling wel bewust meemaakt, maar u meer ontspannen bent dan ‘normaal’ in de tandartsstoel.

De tandheelkundige behandeling verloopt verder op de normale wijze. Dit betekent dat de plaatselijke verdoving in de meeste gevallen ook gewoon nodig blijft.
Ongeveer 5 minuten na de behandeling is het lachgas uitgewerkt. Er wordt geadviseerd om het eerste half uur na de behandeling nog niet aan het verkeer deel te nemen.

Het uitgangspunt is om u op deze manier te laten wennen aan de behandelingen bij de tandarts, zodat u te zijner tijd ook zonder lachgas een behandeling bij de tandarts kunt ondergaan.

Voor wie?

 – Angstige patiënten
 – Patiënten met een verhoogde braakneiging
 – Patiënten met beklemming op de borst (angina pectoris)
 – Patiënten met astma

Voor wie niet?

 – Patiënten zonder neusademhaling (bijvoorbeeld bij verkoudheid)
 – Patiënten met een longemfyseem
 – Patiënten met een klaplong
 – Patiënten met een hartinfarct recenter dan een jaar
 – Patiënten met hartfalen
 – Patiënten met MS
 – Patiënten met spierzwakte
 – Patiënten met FOB
 – Patiënten met een depressie
 – Patiënten met schizofrenie
 – Kinderen onder de 4 jaar
 – Patiënten met een recente middenoorontsteking
 – Patiënten met een zwangerschapswens
 – Zwangere vrouwen (de eerste 3 maanden)